Mannencirkels
Direct naar:

Wel zelf maar niet alleen!

Al sinds het begin van de mensheid komen mannen bijeen in groepen om met elkaar hun waarheid, wijsheid en kracht te vinden. Je kan alleen meer, wanneer je het samen doet. Dat is waarom mannen samenkomen in MKP-cirkels.
Wat een MKP-mannencirkel zo bijzonder maakt, is het feit dat deze autonoom is en geen hiërarchie kent: de cirkel is van de mannen zelf. Wereldwijd hebben tienduizenden mannen deelgenomen en samen hebben ze verder gebouwd aan de structuur en de aanpak die al sinds 1984 binnen MKP wordt toegepast.

Waarom een mannencirkel?

Het doel is om elkaar te ondersteunen bij het helder krijgen en het nastreven van ieders levensdoelen en het wegnemen van de blokkades die emotioneel welzijn in de weg staan. We stimuleren elkaar om een levensmissie te formuleren en te beleven en daarmee ook dienstbaar te zijn aan onszelf, onze naasten en aan de wereld. Dat doen we door een veilige omgeving voor elkaar te creëren waarin we open, eerlijk en authentiek kunnen zijn. We dagen elkaar uit om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen leven en weg te blijven van de slachtofferrol. Mannencirkels zijn een beproefde manier om persoonlijk leiderschap in iedere man te laten groeien.

Ja, dat is spannend. Ja, dat is eng. Ja, dat is kwetsbaar! Maar vooral: JA! Dat is krachtig. Dat is moedig! Dat is de confrontatie aangaan met jezelf. Dat is afstand nemen van de verhalen die je jezelf en anderen vertelt. De verhalen waarmee je jezelf wijsmaakt dat je het niet kan. Want dat blijkt, zonder uitzondering, nooit de waarheid. Je bent compleet en hebt alles, maar dan ook alles al in huis om te ervaren dat je al bent waar je moet zijn.

Voor wie is het bedoeld?

Mannencirkels zijn toegankelijk voor alle mannen, ongeacht al hun verschillen zoals leeftijd, sociaal-culturele identiteit, religie, afkomst of seksuele geaardheid. Alle deelnemende mannen zijn een gelijkwaardig deel van de cirkel. Iedere man wordt gerespecteerd om zijn eigenheid en gestimuleerd om te leven vanuit zijn eigen kracht en waarheid. Er is geen hiërarchie en geen vaste leider. In plaats daarvan is er een structuur waarbinnen alle mannen van waarde zijn voor elkaar.

Een cirkel is geen vervanging van professionele geestelijke gezondheidszorg. Mannen in de cirkel zijn geen therapeuten. Een cirkel is niet de oplossing als je met ernstige geestelijke gezondheidsproblemen kampt.

Hoe werkt het?

  • Een cirkel wordt gedragen door alle deelnemende mannen: organisatie, kosten van de locatie, invulling van de avond, leiderschap. 
  • Binnen een cirkel worden afspraken gemaakt over vertrouwelijkheid, veiligheid, eerlijkheid en verantwoordelijkheid.  
  • Door regelmatig samen te komen ontstaat vertrouwen en groei. 
  • Er wordt zonder oordeel geluisterd naar iedere man, geen ongevraagd advies. 
  • Er is een vaste structuur met daarbinnen de vrijheid om invulling te geven aan de avond. 
  • Mannen kiezen zelf waar ze aan willen werken en faciliteren elkaar op basis van vastgelegde technieken (proceswerk).

Vanuit MKP worden trainingen aangeboden om vaardigheid te ontwikkelen om andere mannen te faciliteren in hun proces.

Is het iets voor jou?

Het deelnemen aan MKP-mannencirkels is een manier die inmiddels door zo’n 35.000 mannen wereldwijd wordt toegepast om te werken aan zichzelf. Het is niet de enige manier. Het is gewoon een manier die voor veel mannen werkt. Misschien werkt het ook voor jou. De enige manier om daarachter te komen, is door het proberen. Je bent meer dan welkom.

Je kan op verschillende manieren kennismaken met MKP-cirkels:

  1. Je kan je aanmelden voor om kennis te maken in een bestaande cirkel die daar plek voor heeft of voor een open dag.  
  2. Je kan je aanmelden voor een cirkel als je de NWTA-basistraining hebt gedaan.
kom kennismaken
Geef je op voor een Kennismakingscirkel.
gratis
doe de basistraining
Geef je op voor het volgende trainingsavontuur
Agenda

Bekijk hier het overzicht van aankomende mannencirkels. Noteringen waar (open) achter staat, zijn kennismakingscirkels waarvoor je je kan aanmelden met het formulier op deze pagina.

community
login

Vul hieronder je gegevens in.