Het avontuur
Direct naar:

Je reis begint hier

Je bent niet zomaar op deze pagina beland, je reis begint hier! Het Avontuur is de belangrijkste training van MKP, een initiatie in wat het betekent om een man te zijn. Voor de één een APK, voor de ander één van de belangrijkste stappen in zijn leven.

Ben jij de man die je wilt zijn?

Veel mannen komen op een punt in hun leven waarop ze een doorbraak wensen. Dat kan het doorbreken van sleur zijn of van andere patronen in hun leven waarvan ze zich bewust zijn geworden dat die hen niet (meer) helpen. Of omdat ze worstelen met hun mannelijkheid en de rollen die daarmee zijn verbonden als vader, zoon, partner of in vriendenkringen of hun werk.  

Ze zijn moe en gaan maar door omdat ze niet weten hoe ze het anders willen doen. Dit drukt op hun gemoed, waardoor ze niet altijd die leuke partner, vader of zoon meer zijn. Ze zijn niet meer de man die ze willen zijn. Maar wie willen ze dan wel zijn? De wereld van vandaag draait door. We zijn het contact met onszelf en degenen die ons lief zijn aan het verliezen.

Vaak gaan we op de automatische piloot door het leven zonder al te veel stil te staan bij wat we doen en waarom. Dingen die dan niet helemaal lekker voor je lopen neem je dan voor lief omdat het er nou eenmaal bij lijkt te horen. Dagelijks doe je dingen die energie van je vergen en op een gegeven moment kom je niet meer toe aan de dingen waar je gelukkig van wordt. Het leven overkomt je, je bent aan het overleven, je zult het ermee moeten doen denk je misschien.

Hoe gelukkig ben je met jouw leven? Ben je gelukkig in je relaties? Ben je gelukkig met je werk? Ben je de man die je wilt zijn en kun je die man ook zijn voor je kinderen, voor je partner, voor je familie, voor je vrienden, voor je naasten?

Het is tijd voor verandering. Je kunt ook ervoor kiezen om bewust te kijken naar jezelf en je leven. Zodra je inziet dat jij degene bent die de keuzes in het leven mag maken die bepalen hoe je leven eruit ziet, kun je verantwoordelijkheid voor je leven nemen en dingen veranderen. Als je de patronen en beperkende overtuigingen die jouw leven tot nu toe bepalen in jezelf gaat zien, kun je bewust dingen veranderen. Je kunt aan het stuur gaan zitten en kiezen in welke richting je jouw leven wilt leiden.

Wat is het, wat brengt het je?

De belangrijkste training binnen het ManKind Project is de New Warrior Training Adventure (NWTA). De Nederlandstalige training die in België wordt georganiseerd noemen we het Initiatie Avontuur van de Nieuwe Krijger (IANK). Voor de één is deze mannentraining een mooie APK, voor de ander een levensveranderend avontuur. Het is een initiatie in wat het betekent om een man te zijn.

Tijdens de training:

  • Krijg je de gelegenheid om in alle eerlijkheid te kijken naar wat je van jouw leven gemaakt hebt zodat je nieuwe keuzes kunt maken als het gaat om wat jij wilt veranderen, wat je wilt houden en wat je los wilt laten.
  • Zal je een nieuw begrip krijgen van wat het is om man te zijn, de gelegenheid krijgen om een unieke verbinding ontdekken met jouw mannelijkheid, en volledig te stappen in de man die jij werkelijk wilt zijn.
  • Word je uitgedaagd om te kijken wat het betekent om – ongeacht je leeftijd – fysiek, emotioneel en psychologisch een “gezonde” man te zijn. Om jezelf verder als man te kunnen ontwikkelen denken wij dat het belangrijk is om deze vragen te stellen. We vragen je eerlijk naar jezelf te kijken en de confrontatie aan te gaan.

Na de training:

  • Zal je een energie voelen die inspirerend en confronterend kan zijn voor je omgeving. Je zal ook even tijd nodig hebben om weer te landen.
  • Weet je wat de kernwaarden van MKP inhouden.
  • Heb je een helderder beeld van jezelf, waar je staat en waar je heen wilt.
  • Kun je deelnemen aan andere MKP activiteiten en kun je deelnemen aan I-groups (mannencirkels voor geïnitieerde mannen).

Bekijk het filmpje en zie hoe mannen die jou zijn voorgegaan deze training hebben ervaren.

Ben je er klaar voor?

Je stapt het donker in, om daarna je licht te kunnen zien. De training duurt een weekend (vrijdagavond t/m zondagmiddag) en wordt in verschillende landen georganiseerd. De kosten zijn ongeveer 450 Euro. Meer zou je er niet over moeten willen weten, laat het je gebeuren en laat je verrassen.

Bovenstaande zal mogelijk veel vragen oproepen, weerstand geven en redenen zullen opkomen om het niet aan te gaan. Maar je weet zelf wanneer je er klaar voor bent… 

Klik op ‘aanmelden’ om te zien waar de training de komende tijd wordt gegeven en om meer te weten te komen over hoe je je kunt inschrijven.

doe de basistraining
Geef je op voor het volgende trainingsavontuur

Agenda

Bekijk hier het overzicht van aankomende mannencirkels. Noteringen waar (open) achter staat, zijn kennismakingscirkels waarvoor je je kan aanmelden met het formulier op deze pagina.

community
login

Vul hieronder je gegevens in.