De training Man Zijn

In oktober hebben we met een mooie groep mannen een prachtig weekend beleefd: de training Man Zijn.
Zie onderstaande foto en reacties van enkele deelnemers.

PIT groep

“Dit weekend is wat mij betreft een absolute aanrader voor elke man, ongeacht leeftijd, afkomst, levenssituatie, … Ik heb 48u doorgebracht met andere mannen die zich lieten zien zonder de dagelijkse franjes: in al hun kracht en tegelijk in al hun kwetsbaarheid. Ik heb het weekend ervaren als een warm bad, dat me energie gaf, kracht en een heel goede ervaring van wat het is om man te zijn!” – Gert

“Voorjaar 2012 was het. Mijn partner attendeert me op een artikel over het Man Kind Project. En dat het in Nederland ook mogelijk is aan een kring van mannen deel te nemen. Mannen die durven en kunnen praten over gevoel, wars van macho- en haantjesgedrag. Ik was al lang op zoek naar ‘iets’ omdat ik diep van binnen niet gelukkig kon zijn. Die weg ben ik op gegaan, soms fluitend en dan weer huilend maar met een sterker wordend zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde.
In 2013 volgde het grote initiatie-weekend de NWTA. Dwars als ik ben wilde ik dat niet in het Engels doen en gelukkig was er een mogelijkheid in Duitsland. In Vorderweidenthal. Onze voertaal was Duits-Engels-Nederlands en de taal van het gevoel bleek zonder woorden voor allen gelijk. De mannen kwamen uit allerlei landen. Geen enkel probleem. Groots, angstig soms. zwaar en totaal overweldigend was het maar ik kwam er uit als Freier Seeadler. Een titel die voor mijn gevoel niet bij mij hoorde maar ik voel dat ie steeds meer gaat passen.
En dan nu het PIT-weekend van oktober 2014 in Nederland. Zie de foto boven op de slotbijeenkomst. Is het te zien? Ik denk van wel. In Brummen, samen met Belgische mannen hebben we heel hard gewerkt maar ook een prachtige happening meegemaakt. Eigenlijk voelde het direct bij aankomst al goed en het werd steeds beter. Mannen die na enkele uren hun ziel en zaligheid al bloot durfden te geven. Geweldig! Ik wens dit elke man in Nederland of waar dan ook, toe. Ga op zoek naar jezelf, zonder te oordelen of beoordeeld te worden en voel je, net als ik, als een vrije zeearend” – Rien

“We zijn allemaal zo hetzelfde, mannen, en toch zo anders. En het is pas door het laten zien van onze diepste eigenheid dat we ons (terug) samen kunnen voelen… zien, laten zien en gezien worden, vertrouwen en vertrouwd worden… het gevoel een man te zijn onder mannen… een diep voedende ervaring.” – Steven

“Wanneer ik terug kijk op het weekeinde dan speelt door mijn hoofd: “thuiskomen bij de verbondenheid”. Ik herkende in iedere man de pijn die ik al zo lang in stilte met me meedroeg. Dat heeft me ontroerd.
Ik vertelde het al dat dit niet vanzelfsprekend is voor mijn vaak cynisch hart en mijn projecterende geest, maar ik voelde mij door de staf in de weg van dit weekeinde GEDRAGEN, thuiskomen bij jullie en daardoor bij mijn mildere zelf.
Ik heb respect voor de filosofie en de procedures die er werden gebruikt. Ik heb de werking hiervan ervaren in een moedige sfeer…
Ik heb me gebaad in een omgeving van echtheid, die ik zo mis in de dagelijkse omgang…
Ik heb geleerd genoten gelachen en gehuild.” – Tom

“Dit weekend bracht mij een niet mis te verstane spiegel over waar ik sta in mijn leven waardoor ik nu mijn uitdagingen aan kan gaan en richting voel” – Dominique

“Het was een inspirerend weekend met een groep van 22 bijzondere mannen. Samen zijn we op onderzoek gegaan naar wat het is om man te zijn en hoe we daar ons leven vorm aan willen geven. Daarbij hebben we diepte van ons gevoel opgezocht, met respect elkaars schaduw gezien en elkaars onontgonnen goud gedolven. Eigenlijk zou elk man zichzelf dit moeten gunnen.” – Ilja